مقدار نمک در سختی گیر
در یک دستگاه سختی گیر مقدار نمک مورد نیاز برای بازسازی رزین به ظرفیت سیستم و سختی آب تصفیه ای بستگی دارد. به طور معمول یک دستگاه سختی گیر رزینی آب در هر جایی از 1 تا 3 پوند (0.45 تا 1.36 کیلوگرم) نمک در هر چرخه بازسازی استفاده میکند. برای آبی که آهن در آن وجود دارد، رقم بالاتر است.
برای خرید نمک سختی گیر باید در نظر داشت، مقدار نمک مصرفی در هر سختی گیر بسته به میزان تانک نمک آن سیستم مصرف میشود .دستگاههای سختی گیر بزرگتر به طور معمول برای بازسازی مناسب بستر رزین به نمک بیشتری نیاز دارند. سیستمهای سختی گیر به طور معمول برای بازسازی بر اساس یک بازه زمانی خاص یا حجم آب تصفیه ای برنامهریزی میشوند.
میزان نمک با دریچههای کنترل و محلول آب نمک تنظیم میشود. پیروی از دستورالعملهای سازنده دستگاه و مشورت با یک متخصص تصفیه آب برای تعیین نوع و مقدار مناسب نمک برای سیستم نرم کننده آب خاص شما مهم است.
میزان نمک دستگاه سختی گیر رزینی برای بازسازی رزین
رزین سختی گیر بر اساس فرآیند تبادل یونی کار میکنند، جایی که یونهای کلسیم و منیزیم در آب سخت با یونهای سدیم از بلورهای رزین جایگزین میشوند. نمک بخشی جدایی ناپذیر از این فرآیند است. زیرا برای بازسازی دانههای رزین استفاده میشود.
در طول چرخه بازسازی، یک محلول آب نمک غلیظ، که در اصل آب اشباع شده با نمک است، از طریق مخزن رزین منتقل میشود.
نمک به مقدار حجم رزین نیاز است. یونهای سدیم موجود در نمک، یونهای کلسیم و منیزیم را روی دانههای رزین جابجا میکنند و باعث میشوند که آنها در محلول آب نمک آزاد شوند. این به احیای مجدد دانههای رزین کمک میکند و به آنها اجازه میدهد تا به حذف مواد معدنی رسوبزا از آب ادامه دهند.
پس از چرخه بازسازی، محلول آب نمک و مواد معدنی سختی جذبی از بین میروند و مهرههای رزینی را که آماده دوباره فرآیند نرم شدن آب هستند، پشت سر میگذارد.
مهرههای رزین اکنون با یونهای سدیم پر شدهاند و این امر باعث میشود رزینها در تعویض یونهای کلسیم و منیزیم در طول چرخههای سختی گیری آب دوره بعدی بسیار مؤثر باشند. به این ترتیب، نمک نقش مهمی در چرخه عملیاتی رزینهای نرم کننده آب دارد و یونهای لازم را برای گرفتن و از بین بردن مواد معدنی سختی از آب فراهم می کند.
کیفیت و میزان نمک در دستگاه سختی گیر
کیفیت و خلوص نمک در واقع میتواند در بازسازی رزینهای سختی گیر آب تأثیر بگذارد. هنگامی که صحبت از نرم کنندههای آب میشود، بازسازی به روند احیا سازی بستر رزین با شستشوی آن توسط محلول آب نمک اشاره دارد. در این بخش به چند جزئیات پرداخته شده است:
محلول آب نمک: نمک خالص (نمک پودری یا قرص نمک) و با کیفیت بالا بسیار کارآمدتر در آب حل میشود و ناخالصیهای کمتری را پشت سر میگذارد. این امر تضمین میکند که محلول آب نمک به درستی اشباع شده و قادر به بازسازی بستر رزین است.
مهمترین تاثیر کیفیت نمک در سختی گیر
رسوب بر روی بستر رزین: ناخالصیهای موجود در نمک کم کیفیت، مانند خاک یا مواد نامحلول، ممکن است بر روی بستر رزین تهنشین شوند. این ناخالصیها میتوانند به مرور زمان جمع شوند و ظرفیت بستر رزین را برای از بین بردن یونهای سختی از آب به طور مؤثر کاهش دهند.
تخریب رزین: برخی از انواع نمکهای با کیفیت پایین ممکن است حاوی ناخالصیها یا مواد افزودنی خاصی باشند که میتواند برای بستر رزین مضر باشد. این ناخالصیها میتوانند باعث تخریب رزین شوند و منجر به کاهش طول عمر و افت عملکرد دستگاه سختی گیر شوند.
بنابراین، توصیه میشود از نمک با کیفیت بالا برای نرم کنندههای آب توصیه میشود، استفاده کنید. زیرا بازسازی کارآمد را تضمین میکند و عمر بستر رزین را طولانی مینماید.
انواع و مقدار نمک در سختی گیر
بازسازی رزین سختی گیر آب شامل فرآیند بازگرداندن بستر رزین به فرم سدیم اصلی آن با جایگزینی مواد معدنی سختی میباشد. اینکار طی فرآیند سختی گیری آب جمع آوری میشود. انواع مختلفی از نمک وجود دارد که میتواند برای این منظور از جمله نمک سنگی، نمک خورشیدی و نمک تبخیری استفاده شود.
سنگ نمک: نمک سنگی به عنوان هالیت نیز میشناسند. یک ماده معدنی طبیعی میباشد که بیشتر از کلرید سدیم (NaCl) تشکیل میشود. از ذخایر نمکی زیرزمینی استخراجی و نسبتاً ارزان است. با این حال، حاوی ناخالصی است که میتواند به مرور زمان در مخزن رزین جمع شود و باعث کاهش کارایی فرایند نرم کردن آب شود. در نتیجه، نمک سنگ معمولاً برای بازسازی رزین آب توصیه نمیشود.
نمک خورشیدی : نمک خورشیدی با تبخیر آب دریا یا آب نمک در استخرهای بزرگ یا مکانهای تبخیر خورشیدی تولید میشود. این ماده حاوی غلظت بالایی از کلرید سدیم است و به دو شکل موجود است: پودری کریستال و تکهای.
نمک پودری خورشیدی رایجترین فرم برای بازسازی نرم کننده آب است. آنها بسیار محلول هستند و در مقایسه با نمک سنگ، ناخالصیهای کمتری را در مخزن رزین پشت سر میگذارند و مقرون به صرفه هستند.
نمک تبخیری سیستم سختی گیر
نمک تبخیر: نمک تبخیری با تبخیر مصنوعی محلول آب نمک به دست میآید و در نتیجه یک محصول نمکی با خلوص بالا ایجاد میشود. این فرآیند تصفیه است که بیشتر ناخالصیها از جمله کلسیم و منیزیم را از بین میبرد و آن را به یک انتخاب عالی برای بازسازی رزین سختی گیر آب تبدیل میکند.
این نوع از نمک نیز در هر دو شکل پودری و قرص موجود است که قرص به دلیل خلوص آنها فرم ارجح هستند. هنگام انتخاب نوع نمک برای بازسازی، مهم است که سطح سختی آب و همچنین هرگونه نیاز یا توصیههای خاص توسط تولید کنندگان این محصول را در نظر بگیرید.
همچنین پیروی از فرآیند بازسازی مناسب بسیار مهم است، اطمینان حاصل شود که نمک به مقدار مناسب و در فواصل زمانی مناسب برای بازسازی بهینه از رزینبه بستر اضافه میشود. به طور خلاصه، نمک خورشیدی (به ویژه پودری) و نمک تبخیری گزینههای ارجح برای بازسازی رزین نرم کننده آب به دلیل خلوص و حلالیت زیاد آنها هستند.
بطور کلی، نمک سختی گیر به طور موثری بستر رزین را به شکل سدیم خود باز میگردانند. به رزین سختی گیر آب اجازه میدهد تا به حذف مواد معدنی سختیزا از منبع آب ورودی ادامه دهد.
سوالات متداول
خیر، توصیه نمی شود در هنگام بازسازی رزین سختی گیر از آب استفاده کنید.
شستشوی معکوس موجب حذف ذرات محبوس، رهایی بستر فشرده و خروج گازهای به دام افتاده میشود. در عملیات بازسازی یونهایی که در طول سرویس تبادل شدهاند، جایگزین شده و رزین به شکل یونی اصلی باز میگردد.
هنگامی که مخزن آب نمک شما از نمک خالی میشود و سیستم چرخه بازسازی را انجام میدهد، هیچ سدیمی برای تبادل یونی وجود نخواهد داشت که آب را سختی گیری کند.