مقالات مواد شیمیایی صنعتی

کاربرد اسید بوریک در طلاسازی

کاربرد اسید بوریک در طلاسازی - بازرگانی اسپوتا

مقدمه 

در این مقاله به مبحث ” اسید بوریک در طلاسازی ” می‌پردازیم. اسید بوریک در طلاسازی به عنوان ماده‌ای برای تقویت همجوشی طلا و فلزات در دماهای بالا استفاده می‌شود. هنگامی که این ماده به ترکیب طلا اضافه می‌گردد، با کاهش نقطه ذوب طلا عمل می‌کند. همچنین اسید بوریک در جلوگیری از اکسیداسیون و تشکیل ناخالصی‌ها در طول فرآیند ذوب تاثیر دارد.





استعلام قیمت محصول و خرید اسید بوریک در طلاسازی

بازرگانی اسپوتا: 26415084-021 – 9533282-0912





اسید بوریک به عنوان پوششی برای سطوح طلا و فلزات برای محافظت از آنها در برابر اکسیداسیون و بهبود کیفیت و ظاهر کلی طلا کاربرد دارد. در واقع این ماده نقش مهمی در ساخت جواهرات و سایر محصولات فلزی ایفا می‌کند.

اسید بوریک در طلاسازی

اسید بوریک در طلاسازی در طی فرآیندهای ذوب و پالایش نقش محوری دارد. عملکرد اصلی این ماده تسهیل حذف ناخالصی‌ها، جلوگیری از تشکیل رسوبات و عمل به عنوان یک عامل اکسید کننده است.

هنگامی که فلزات در معرض دمای بالا قرار می‌گیرند، تمایل به واکنش با اکسیژن موجود در هوا دارند که منجر به اکسیداسیون می‌شود. بنابراین رسوبات نامطلوب در سطح فلز ایجاد می‌گردد.

با اعمال یک لایه نازک اسید بوریک که اغلب با الکل ترکیب می‌شود، یک پوشش محافظ روی فلز پدید می‌آید. این پوشش از طلا در حین عملیات گرمایش و لحیم کاری محافظت می‌نماید.

اسید بوریک که در بخش فروش مواد شیمیایی صنعتی قابل تهیه است، با بیرون کشیدن ناخالصی‌ها و جلوگیری از ادغام آنها در محصول نهایی، تمیزی فلز را در مراحل ذوب و ریخته‌گری افزایش می‌دهد.

به ویژه در پاکسازی فلز مذاب از اکسیدها و سایر عناصر خارجی که خلوص و ظاهر طلا و سایر فلزات را از بین می‌برند، مؤثر است. 

اسید بوریک در طلاسازی - بازرگانی اسپوتا

اسید بوریک چیست؟ 

 اسید بوریک یا اسید ارتوبوریک ترکیبی است که از بور، هیدروژن و اکسیژن با فرمول شیمیایی B(OH)3 ساخته می‌شود. این ماده با نام‌های دیگری مانند هیدروژن ارتو بورات نیز شناخته می‌گردد.

اسید بوریک یک پودر کریستالی و سفید و محلول در آب است. اسید بوریک در صنعت طلاسازی به دلیل خواص منحصر به فرد کاربرد دارد.

مهمترین نقش اسید بوریک در صنعت طلاسازی

مهمترین نقش اسید بوریک در طلاسازی در فرآیند ذوب و پالایش است. این ماده برای کاهش نقطه ذوب سنگ معدن طلا استفاده می‌شود و به آسانی از سایر ناخالصی‌ها تفکیک می‌گردد. همچنین اسید بوریک در ایجاد یک سطح صاف و بدون جرم روی فلز مذاب موثر می‌باشد. لذا کارایی فرآیند پالایش بهبود می‌یابد.

علاوه بر موارد فوق، اسید بوریک به عنوان یک عامل شستشو در صنعت طلا سازی کاربرد دارد. اغلب این ماده برای کمک به حل شدن و استخراج طلا از سنگ‌های اطراف، روی توده‌های سنگ معدن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

توانایی این ترکیب در تشکیل کمپلکس‌های قوی با یون‌های فلزی، اسید بوریک را به عامل موثری برای جداسازی طلا از سایر کانی‌های موجود در سنگ معدن مبدل می‌سازد. فرآیند لیچینگ گام مهمی در استخراج طلا از شکل خام آن است و اسید بوریک نقش مهمی در کارآمدتر و موثرتر کردن این فرآیند دارد.

مهمترین نقش اسید بوریک در صنعت طلاسازی - بازرگانی اسپوتا

دلایل استفاده از اسید بوریک در طلاسازی

اسید بوریک در طلاسازی به عنوان ماده‌ای که در کاهش نقطه ذوب فلز موثر می‌باشد، کاربرد دارد. هنگامی که اسید بوریک به طلا اضافه می‌شود، یک لایه شیشه‌ای روی سطح فلز ایجاد می‌کند و در جلوگیری از اکسیداسیون و بهبود جریان فلز مذاب عمل می‌نماید.

وجود این ماده در فرآیندهای ساخت طلا مانند لحیم کاری و ریخته‌گری مهم است، زیرا در اطمینان از تمیز و صاف بودن روی محصول نهایی تاثیر دارد. همچنین اسید بوریک موجب می‌شود طلای مذاب راحت‌تر در قالب‌ها و اشکال پیچیده جریان یابد. بنابراین این ترکیب یک جزء ضروری در ساخت جواهرات و زیور آلات پیچیده و دقیق می‌باشد. 

کاربرد اسید بوریک در طلاسازی

اسید بوریک در طلاسازی برای کمک به تسهیل ذوب و ریختن فلز استفاده می‌شود. هنگامی که با بوراکس ترکیب می‌گردد، یک مخلوط یوتکتیک ایجاد می‌کند که نقطه ذوب کمی دارد.

این امر در کاهش میزان گرمای مورد نیاز برای ذوب طلا موثر می‌باشد و از نظر مصرف انرژی کارآمدتر و مقرون به صرفه‌تر است. همچنین اسید بوریک در جلوگیری از اکسید شدن طلا در طول فرآیند ذوب تاثیر دارد و فلز خالص و عاری از ناخالصی‌ها باقی می‌گذارد.

علاوه بر موارد فوق، این ماده به عنوان پوششی برای قالب‌ها در طلاسازی نیز استفاده می‌شود. این پوشش در ممانعت از چسبیدن طلا به سطوح تجهیزات تاثیر دارد و حذف محصول نهایی پس از جامد شدن آسان‌تر می‌گردد.

اسید بوریک با ایجاد مانعی بین طلا و قالب، امکان ریخته‌گری و شکل‌دهی دقیق‌تر فلز را فراهم می‌کند و در نتیجه محصول نهایی با کیفیت بالاتری را به همراه دارد. 

فروش اسید بوریک در طلاسازی - بازرگانی اسپوتا

نحوه استفاده از اسید بوریک در طلاسازی

استفاده از اسید بوریک در طلاسازی در درجه اول برای فرایندهای لحیم کاری و ذوب فلزاتی مانند طلا و نقره بسیار مهم است. قبل از اینکه یک صنعتگر این فرآیندها را شروع کند، فلز را با ترکیبی از اسید بوریک و الکل می‌پوشاند تا مانعی در برابر اکسیداسیون ایجاد کند.

هنگامی که فلز گرم می‌شود، ترکیب اسید بوریک واکنش نشان می‌دهد و از تعامل سطح فلز با اکسیژن موجود در هوا جلوگیری می‌نماید. لذا این لایه محافظ تمیز ماندن سطح فلز را تضمین می‌کند. همچنین هنگام ذوب طلا، اسید بوریک به داخل قالب پاشیده می‌شود که جریان فلز مذاب را افزایش می‌دهد و در بیرون کشیدن ناخالصی‌ها تاثیر دارد. در نتیجه محصول نهایی خالص‌تر می‌شود.

روش به کار گرفته شده توسط طلاسازان مستلزم ترکیب کردن اسید بوریک با الکل برای تولید دوغاب است که سپس روی قطعات طلا اعمال می‌شود. بازرگانی اسپوتا از وارد کنندگان و تامین کنندگان اصلی اسید بوریک در ایران می‌باشد.

جمع بندی

اسید بوریک (H3BO3) به عنوان یک کاتالیست در ساخت طلا عمل می‌کند و با تشکیل یک پوشش شیشه‌ای روی سطح فلز مذاب، جریان طلای مذاب را تقویت می‌نماید. بنابراین ناخالصی‌ها را از بین می‌برد.

این پوشش شیشه‌ای از ترکیبی از اسید بوریک و اکسیدهای فلزی تشکیل می‌گردد که روی طلا شناور است و به راحتی می‌توان آن را تمیز کرد. استفاده از اسید بوریک به عنوان یک کاتالیست، خلوص و کیفیت محصول نهایی طلا را افزایش می‌دهد.

سوالات متداول

  1. آیا اسید بوریک در طلاسازی برای لحیم کاری استفاده می‌شود؟

    بله، این ماده اغلب برای ایجاد یک مانع محافظ بر روی سطوح فلزی در هنگام لحیم کاری کاربرد دارد تا از اکسیداسیون جلوگیری شود.

  2. آیا می‌توان از اسید بوریک برای تمیز کردن و جلا دادن جواهرات طلا استفاده کرد؟

    بله، این ماده اغلب برای ایجاد یک مانع محافظ بر روی سطوح فلزی در هنگام لحیم کاری کاربرد دارد تا از اکسیداسیون جلوگیری شود.

  3. آیا استفاده از اسید بوریک در کارگاه‌های طلاسازی بی خطر است؟

    بله، این ماده را می‌توان در آب حل کرد و محلول تمیزکننده‌ای ایجاد نمود. بنابراین در از بین بردن تیرگی و بازگرداندن درخشش به جواهرات طلا موثر می‌باشد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره کاربرد اسید بوریک در طلاسازی اینجا کلیک نمایید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *