مقالات تجهیزات تصفیه آب

طرز کار شیر سختی گیر

طرز کار شیر سختی گیر - بازرگانی اسپوتا

مقدمه 

در این مقاله به مبحث ” طرز کار شیر سختی گیر ” می‌پردازیم. طرز کار شیر سختی گیر ساده است. ابتدا باید دستگاه سختی گیر از مدار خارج شده، سپس شیر خروجی بسته شود و شیر تخلیه به طور همزمان باز گردد. در مرحله بعدی، شیر مخزن نمک باز شده و اهرم شیر روی حالت احیا قرار می‌گیرد تا آب نمک برای فرایند تبادل یونی به داخل بستر رزین جاری گردد. 

استعلام قیمت و خرید انواع شیر های سختی گیر

بازرگانی اسپوتا: 26415084-021 – 9533282-0912

این روند تا زمانی ادامه می‌یابد که تمام آب نمک از مخزن تخلیه شود. در ادامه، شیر نمک بسته شده و اهرم شیر به حالت شستشو تغییر می‌کند. بنابراین آب از پایین دستگاه برای شستن لایه‌های رزین جریان می‌یابد و آب نمک باقی‌مانده از آن خارج می‌شود.

سپس طرز کار شیر سختی گیر بدین صورت است که مخزن نمک برای احیا مجدد با آب پر می‌گردد و اهرم شیر در موقعیت سرویس (RUN) قرار می‌گیرد. لذا منبع نمک به طور کامل با آب پر می‌شود. در نهایت شیر مخزن نمک بسته شده و شیر خروجی سختی گیر باز می ‌گردد تا آب آزادانه جریان یابد.

فروش طرز کار شیر سختی گیر - بازرگانی اسپوتا

طرز کار شیر سختی گیر

طرز کار شیر سختی گیر یا عملکرد شیر سختی گیر بستگی به نوع آن دارد و عملکرد خاص یک دستگاه سختی گیر بر اساس نوع شیر مورد استفاده تعیین می‌شود. سه نوع اصلی شیر سختی گیر رزینی وجود دارد: 

شیر سولو ولو، اتوماتیک (با گزینه‌هایی برای کنترل زمان یا دبی) و شیرهای نیمه اتوماتیک. 

شیرهای سولوولو به صورت دستی تنظیم و با استفاده از اهرم در شرایط مختلف تغییر می‌کنند. از سوی دیگر، شیرهای اتوماتیک طوری برنامه ریزی شده‌اند که در هر دو حالت زمان یا جریان یا ترکیبی از هر دو عمل نمایند. 

شیر سختی گیر زمانی به عنوان معیار اندازه‌گیری، به زمان صرف شده برای عبور آب از سیستم تکیه می‌کنند. در حالی که شیرهای سختی گیر جریانی بر اساس حجم یا سرعت جریان آب عبوری از دستگاه تنظیم می‌شوند. در شیرهای سختی گیر دستی، تمام تنظیمات بر عهده اپراتور است. به طور کلی، طرز کار شیر سختی گیر به طور پیچیده با نوع شیر مورد استفاده مرتبط است. 

شیر سختی گیر چیست؟ 

طرز کار شیر سختی گیر نقش مهمی در تنظیم جریان آب ایفا می‌کند. انواع مختلفی از شیرهای سختی گیر موجود است، از جمله شیرهای سولوولو ، شیرهای دستی و شیرهای اتوماتیک. 

هر نوع شیر عملکرد خاصی را در دستگاه انجام می‌دهد و امکان تنظیم جریان ورودی آب سخت، جریان خروجی آب نرم و جریان شستشوی معکوس آب نمک را در فواصل زمانی مختلف فراهم می‌نماید. 

وضعیت شیر ​​سختی گیر را می‌توان بر اساس نوع شیر نصب شده در دستگاه با استفاده از مکانیزم‌های مختلف برای کنترل تغییر داد.

در نوع دستی، وضعیت شیر ​​را می‌توان به صورت دستی با استفاده از یک اهرم تنظیم کرد یا به طور متناوب، از یک شیر اتوماتیک برای ساده کردن تنظیم جریان آب استفاده نمود.

شیرهای اتوماتیک برای عملکرد خودکار طراحی شده‌اند و اغلب به برنامه‌ریزی برای مدیریت کارآمد جریان آب تکیه می‌کنند. 

انتخاب شیر برای یک دستگاه سختی گیر در نهایت به نیازها و ترجیحات فردی کاربر بستگی دارد. به عنوان مثال، افرادی که به دنبال کنترل بیشتر بر فرآیند نرم شدن آب هستند، شیرهایی را انتخاب می‌کنند که به صورت دستی عمل می‌نمایند. در حالی که شیرهای خودکار از طریق تنظیمات از پیش تعیین شده کار می‌کنند.

شیر سختی گیر چیست؟ - بازرگانی اسپوتا

نحوه عملکرد شیر سختی گیر 

1. چرخه سرویس (in serve): این چرخه زمانی است که شیر، جریان آب را برای تصفیه آب سخت به دستگاه هدایت می‌کند.

2. چرخه شستشوی معکوس (back wash): در طی این چرخه، شیر تغییر موقعیت می‌دهد تا یون‌های انباشته شده در بستر رزین حذف شود.

3. چرخه احیا(regeneration): این حالت برای حفظ اثربخشی بستر رزین ضروری است، محلول آب و نمک برای احیا ظرفیت رزین جهت تبادل مواد معدنی وارد عمل می‌گردد.

4. چرخه پر کردن آب نمک (brine refill): یک مرحله مهم پس از احیا؛ شیر آب را به مخزن آب نمک هدایت می‌کند تا مخزن را دوباره پر کند.

5. چرخه شستشوی سریع (fast rinse): در مرحله نهایی، آب از بستر رزین جریان می‌یابد تا آثار باقی مانده از محلول آب نمک را از بین ببرد.

سوالات متداول

  1. انواع شیرهای سختی گیر چیست؟

    شیر سولو ولو، شیر نیمه اتوماتیک، شیر اتوماتیک زمانی و جریانی.

  2. شیرهای سختی گیر در چند مرحله عمل می‌نمایند؟

    در پنج مرحله به ترتیب، سرویس، شستشوی معکوس، احیا، پر کردن آب نمک و شستشوی سریع.

  3. در شیرهای سولو ولو تنظیم شیر چگونه است؟

    در این شیرها عملکرد به صورت دستی و توسط اپراتور انجام می‌شود.

  4. در شیرهای اتوماتیک زمانی عملکرد شیر چگونه است؟

    در این شیرها عملکرد بر اساس زمانبندی می‌باشد.

امتیاز شما به این محتوا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *